TÁG Természettudományos Labor

Sajtószoba

Új laboratórium a Tóth Árpád Gimnáziumban

2014. október 06.
Komplex természettudományi kísérletek és mérések elvégzésére alkalmas laboratóriumot adtak át szeptember 30-án a Tóth Árpád Gimnáziumban.

A természettudományok népszerűsítésére alakították ki a laboratóriumot, ahol olyan kísérleteket is végezhetnek, amikre eddig nem volt lehetőség. A laboratóriumot szeptember 30-án adták át és jövő hétfőtől használhatják a diákok. Szakköröket és órákat is tartanak majd ott, és nemcsak a Tóth Árpád Gimnázium tanulóinak. A fejlesztés célja az volt, hogy népszerűsítsék a természettudományokat.

A laboratórium átadásán Kósa Lajos polgármester beszédében kiemelte: „sajnos az utóbbi 20-25 évben elmaradtak a kísérletek, mert sok esetben azokat túlságosan drágának, veszélyesnek, nyűgös műveleteknek tartották. Az elméleti alapú természettudományos oktatás nem elég vonzó a diákok számára.”

Az átadóünnepségen Pappné Gyulai Katalin a Klebesberg intézményfenntartó debreceni igazgatója hangsúlyozta, hogy 25 iskolából csaknem 12 ezer gyerek tanulhat majd a laborban.

DMJV Önkormányzata a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal konzorciumban valósította meg „A természettudományos oktatás megújítása Debrecenben” (TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0043) című projektjét, mely 318.367.243 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Szociális Alapból és a Magyar Állam költségvetéséből. (Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatási része 302.699.037 forint, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központé 15.668.206 forint.)

Forrás: portal.debrecen.hu/hirek/helyi/ujlab_kozeletihirek.html

 

« Vissza
HírekGaléria