TÁG Természettudományos Labor

TÁG-ra nyílt szemekkel

2017. szeptember 18.
„TÁG-ra nyílt szemekkel” a természettudományos oktatás legnagyobb európai fesztiválján mutatkozott be iskolánk júniusban

„TÁG-ra nyílt szemekkel”

a természettudományos oktatás legnagyobb európai fesztiválján mutatkozott be iskolánk júniusban

 

A Science On Stage (Színpadon a természettudomány) fesztivál a természettudományos tantárgyakat tanító európai tanárok és kutatók legkiemelkedőbb nemzetközi fóruma, amely 2005 óta biztosít lehetőséget az érdeklődést keltő, innovatív módszerek megosztására. A fesztivál fő célja a természettudományok népszerűsítése és az ebben való együttműködés segítése. A jelentkezők a 2016-os előválogatás után vehettek részt a rendezvényen, ahol látványos színpadi bemutatók, műhelyfoglalkozások és kiállítás keretében meríthettek ihletet Európa-szerte alkotó társaik tevékenységéből.

Az eseménynek - egy sor európai nagyváros után - idén Debrecen adott otthont, s egyben alkalmat arra, hogy 40 magyar, ezen belül 8 debreceni résztvevő között a Tóth Árpád Gimnázium ismét letegye névjegyét a seregszemlén. Erre először 2013-ban Frankfurtban került sor Baló Péter tanár úrnak köszönhetően.

Ez alkalommal a TÁG-TUDOR Öveges labor és szellemi műhely munkájából mutatott be ízelítőt a Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó tanárnő vezetésével szereplő küldöttség, Lázár Katalin, Derecichei Eszter és Gőz József közreműködésével. A kiállításon sztereomikroszkópos vizsgálatokat és az élesztőgombák laboratóriumi megfigyelését mutatták be.

A fesztivál pezsgő hangulatában az érdeklődők olyan kreatív alkotókat ismerhettek meg, mint a világűrbe kamerát küldő svájci iskolások, a napenergiával desztilláló francia diákok, az emelők működését bemutató német tanárnő, a diákjaikkal LEGO CT-berendezést, lézeres szemmodellt, vagy fényorgonát építő tanárok és diákjaik. A 32 országból érkezett 450 tanár 7 kategóriában mutatta be munkáit, amelyek valóban „határtalan” inspirációt jelentettek a résztvevők és minden érdeklődő tanár és diák számára.

Az eseményről készült további képek és videók is megtekinthetők.

Gőz József

« Vissza
HírekGaléria